1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започва реализирането на важен за Попово проект

PDFПечатЕ-поща

 

На 22 ноември 2010 г. (понеделник) в заседателната зала на Община Попово беше подписан договор, с който започва реализирането на проект „Интегрирано подобряване и възстановяване на взаимосвързани елементи и съоръжения на физическата инфраструктура на градска среда на Попово за постигане на устойчиво развитие, екологично равновесие и социално включване“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие” към МРРБ и е на обща стойност 9 008 818,32 лева, които община Попово спечели безвъзмездно.

Дейностите по проекта включват: рехабилитация на настилки в ЖК „Русаля”, детски площадки, озеленяване и паркова мебел; рехабилитация на улиците „Асен Златаров”, „Панайот Волов” и „Пирин Планина”; архитектурно-ландшафтно обновяване на парк „Градска градина”; инженерна инфраструктура и архитектурно-пространствено оформление на пешеходна зона по бул. „България” от ул. „Ал. Стамболийски” до пл. „Трети март” (Попово Зона „А”) и благоустрояване на жилищен комплекс кв. 110 и кв. 111 по градоустройствения план на град Попово.

След официалното подписване на Договора беше направена и първата копка по строително-ремонтните дейности.

placeholder