1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Джон Лоутън присъства на честването на Йордановден в Попово

За поредна година и при нестихващ интерес на гражданите на Попово бе изпълнена традицията по изваждането на Богоявленския кръст от ледено студената вода. Ритуалът за трета година се състоя в изкуственото езеро, намиращо се в двора на пожарната. Шестимата калени смелчаци, след благословията на отец Валентин, се хвърлиха за кръста в предварително подготвеното и разчистено от дебелия лед място в езерото. Кръстът бе изваден от Владимир Владимиров, който за втори път хваща богоявленският символ. Той получи парична награда от 150 лв. и бутилка вино, осигурени от Община Попово и Ротари клуб, както и увереност, че годината за него ще е изпълнена със здраве.

Владимир бе поздравен, освен от всички познати и приятели, и лично от легендарния солист на рокгрупата Юрая Хийп - Джон Лоутън. Освен, че присъства на ваденето на кръста, той позира за спомен и на многото любители на рока.

Ритуалът с Богоявленския кръст ще бъде включен в рекламния филм за Попово, който вече се подготвя от Джон Лоутън и екип на бургаската телевизия „СКАТ”.

 

placeholder