1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Чиновническо бездушие и политически инатлък са цената на един живот

ПечатЕ-поща

Вече половин година хората в Попово, а и преминаващите през града са свидетели на непускането в редовна експлоатация, въпреки завършилото строителство, на южната дъга от околовръстния път.

До днес това бе просто поредния управленски парадокс в държавата. Но само до днес - до 11 часа на 24 юни 2011 година.

От този момент насетне върху съвестта на всички, допуснали поради бездействие или поради политическа целесъобразност това състояние, лежи вината за един млад живот, прекъснат само на 31 години!

Мнозина вероятно ще кажат, че сега е лесно да се търсят изкупителни жертви, още повече, че Общинската администрация тръби от месеци за спешното приключване на тази пътно-чиновническа сага. Само ще припомним, че до изграждането на пътя се стигна след поредица от съвместни инициативи на гражданското общество в Попово и общинското ръководство. За съжаление при провеждането на последните граждански протести  в началото на тази пролет местните ръководства на ГЕРБ и групичката, назоваваща себе си гражданско движение ”За Попово” категорично се разграничиха от общата позиция. Тогава те се втурнаха да защитават „неизтеклия пусков срок”, вайкаха се заради сянката на съмнение, паднала върху гениалността на назначените по партийна линия ГЕРБюрократи. В този хор тогава се включи, съвсем естествено, Самата Депутат Боянова!

След това се занизаха месеци на очакване!

Ха днес ще се среже Лентата! Ха утре! Ха да е преди изборите!

Щото нали предимно това правите!

И сега какво?

Какъв е днешният ви коментар, госпожи и господа Управляващи?

Кой Пусков срок ще върне един млад човек на неговите родители?

На кое парче картон днес ще изпишете дежурните си заклинания?

И ОТНОВО ЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИТЕ С АНТИОБЩИНСКАТА СИ АНТИПОПОВСКА  ПОЛИТИКА?!


От Пресцентъра на Община Попово

placeholder