1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Смешен плач в един още по-смешен спектакъл

PDFПечатЕ-поща

Уважаеми г-н Мирослав Георгиев,

За кой ли вече път администрацията на община Попово до голяма степен излишно си прави труда да отговаря или да опровергава Вашите открити писма, публикации, презентации и други медийни изяви на тема Попово. Както Вие доста егоистично пишете в откритото си писмо - Вашето Попово!

Цялото това Ваше „творчество” и „загриженост” за града не се ли появи след като се класирахте на 2-ро място в конкурса за директор на ИМ-Попово през 2008 г. и то при едва двама кандидати заедно с Вас?  Всичко това, което за една година написахте и продължавате да пишете, не надхвърля ли Вашите научни публикации като историк и музеен работник със стаж от 0 до 12 години в Историческия музей на община Попово? Като изключим дипломната Ви работа, която разширихте с помощта на баща си – историята на село Горско Абланово, което дори не е на територията на община Попово, какво дадохте на града ни? Какво ще остане след Вас, разхвърляно на 12-те Ви години тежка интелектуална работа?

Но по темата на поредната Ви публикация в електронната „Тарго медия” - поредната Ваша „буря в чаша вода”. Не се представяйте за мъченик и  не обвинявайте нас за промените в Закона за културното наследство. Вие, като уредник с най-дълъг стаж в ИМ-Попово, би трябвало най-добре да осъзнавате, че на този музей, за да се превърне в истинска културна институция на община Попово и да отговори на съвременните модерни изисквания, му трябват сериозни промени. Включително и кадрови.

Вярно е, че заплатите на уредниците в ИМ-Попово се финансират делегирано от Министерството на културата, и че не са особено високи, както не са високи и тези на общинските служители. Но още по-вярно е, че община Попово с нейните действия бе първопричината броят на уредниците в музея да се удвои. И Вие без да се явите на никакъв конкурс получихте привилегировано едно от тези работни места. По „заварено положение”, каквото законите отдавна не признават!

Та отново за изгубения (неспечеления) от Вас конкурс за директор. Нима вече сте забравили всичката „помия и  гадости”, която Вие и няколко Ваши поддръжници изляхте предварително върху другия кандидат? Всичко заплахи и ултиматуми, които се отправяха, какво ще се случи ако не го спечелите? И за пръв път ли беше това? Не направихте ли и Вие опити да манипулирате общественото мнение и оценяващите кандидатите в конкурса? Дори без още да се знае, кой ще го спечели.

Та преди да се жалвате за нещо, което не се е случило, е хубаво да си отговорите на няколко лесни въпроса:

Бяхте ли назначен в ИМ-Попово без никакъв стаж и опит малко след завършване на висшето си образование и то при условие, че имаше и други кандидати с опит и стаж за работното място? Да бяхте! Не беше ли съкратен преди години един уредник от музея с много повече стаж и опит от Вас, за да останете Вие на работа? Да, беше! Не се ли изживявахте в музея като бъдещ директор много преди да се проведе конкурс за такъв и не се ли оплакваха уредниците от това. За съжаление отговорът ви отново трябва да бъде „Да”.

Никой никога в никакъв черен списък не Ви е поставял. Беше Ви даден не един шанс да допринесете за развитието на Попово в областта на Вашите познания и то по причини далеч по-различни от тези, които си мислете и Вие се провалихте. И като не можахте да бъдете позитивен, решихте, че всичко и всички са Ви виновни. Който не е с Вас и не мисли като Вас е ваш враг. И направихте всичко възможно да очерните град Попово, община Попово, та дори и някои Ваши колеги от институцията, в която работите. Това ли е Вашата лична битка? Показвате много „европейска” позиция за XXI век! Именно власт, кариера, евтина популярност и мъст търсите! На всяка цена, очерняйки всичко, до което се докоснете! Такова е всеобщото мнение на болшинството от хората, които са запознати с Вашата дейност на уредник в Историческия музей след 2008 година. Трябва ли и ние да се обърнем към жителите на Търговищка област с призив за подкрепа срещу такива като Вас?

Достойното бъдеще се гради от достойни хора! С чест, морал и професионализъм! С такива хора наистина нашия край ще се промени, но Вие, за голямо наше съжаление, не спадате към тази категория! Вие не променяте, а само манипулирате! Така както Ви е угодно.

29.03.2010 г.

от пресцентъра на Община Попово

placeholder