1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На някого нещо пак не му е както трябва...

PDFПечатЕ-поща

За поредна година община Попово бе домакин на станалия не само традиционен, но и вече общонационален поход „По стъпките на Таньо войвода”.  Едно мероприятие, което е едновременно урок по патриотизъм и незабравимо изживяване за млади и стари последователи на войводата и на четата. И като всяко мероприятие и това не мина без злоумишлени критики и саркастични коментари. Може би щяхме да преглътнем и пропуснем и тези дребнави критици, ако те при всяка отдала им се възможност не се мъчеха да вредят на имиджа и дейностите на общината. Особено болезнени за някои от тези псевдопатриоти са защитените и реализираните от общинската администрация проекти.

Тук става дума за използването на сайта на уважаваната от всички нас телевизия bTV или по-точно рубриката „Аз, репортерът”. Един, станал вече печално известен със своите опити да очерня всичко случващо се в Попово наш съгражданин, подписал се като „MIRO MAN” заснема и изпраща два кратки клипа. Човек, на когото все нещо не му е както трябва...

Авторът на клипчетата показва края на тържеството, посветено на падналите за свободна и независима България, организирано от община Попово и КПД „Родно Лудогорие” в местността Керчан баир край село Априлово на 2-ри юни т.г.

В обширен свой коментар, самовнушаващ си ерудиция и компетентност по темата, като за пореден път се опитва да внуши и на масовата аудитория, че всичко на територията на община Попово е „парад на посредствеността” и „шоу”. Самият организатор на похода д-р Анатолий Кънев и почетен гражданин на Попово бе сравнен с „фронтмен на рок концерт”.  И естествено, отново в текста става дума за пари... Пари, които с много труд бяха привлечени по спечелен проект, който е в процес на реализация и дава своите плодове. Пари, които дадоха възможност тази година походът „По стъпките на Таньо войвода” да се превърне в едно грандиозно общонародно начинание, неотстъпващо по нищо на националния туристически поход „По стъпките на Ботевата чета”. Ама нали за автора на коментара това са си чужди пари... И той, като много други съвременни байганьовци, много обича да пресмята парите в чуждата кесия. Както т. нар. „MIRO MAN” пише: „Това също е и въпрос на лична и обществена култура. Другото си е отклонение от общоприетата норма.” Само дето някои отклонения при него вече се превръщат в патологични.

Алеко Константинов и Иван Хаджийски, мир на праха им, са написали приживе достатъчно и за такива „местни патриотари” и разрушители, но нека и ние да не ги намесваме. Случаят ни е много дребен. Важното е, че младите участници в похода и мероприятията пишат „Беше едно страхотно преживяване, не само учиш историята, но и градиш нови приятелства. Трябва да има повече такива инициативи!” „...Аз съм един от четниците, които през 4-те дена (на похода – бел. ред.) не пропуснаха паметник без да му отделят минутка мълчание в памет на загиналите.”

Дни като този (2-ри юни) са наистина за поклонение, за почит и уважение, а не за изливане на собствената си омраза и злоба, поради несбъднати нездрави амбиции и неизлекувани комплекси и фикс идеи.

от Пресцентъра на община Попово

08.06.2010 г.

placeholder