1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

62-ма безработни от общината получиха шанс за започване на нова работа

PDFПечатЕ-поща

62-ма наши съграждани получиха удостоверенията си за успешно завършен курс от обучение по ОП „Развитие на човешките ресурси”, схема „Развитие” и от 1 май ще бъдат назначени на работа към Община Попово. Всички, преминали курса на обучение, са безработни лица, регистрирани в Дирекция "Бюро по труда – Попово". В продължение на близо два месеца те се обучаваха, за да придобият нужната квалификация по професиите: работник в озеленяването, помощник – готвач и огняр.

Курсът на обучение бе проведен от обучаващите фирми „Дружество за разпространение на знания”- град Разград и „Център за регионално развитие”- град София. Разградската фирма успешно обучи 26 лица по специалност "Озеленяване и цветарство" и 5 огняри, а софийската квалифицира 25 работника в озеленяването и 6 помощник– готвачи.

В качеството си на бъдещ техен работодател на получаването на свидетелствата присъства кметът на Община Попово – д-р Людмил Веселинов, който специално поздрави курсистите за приключилото им обучение.

Управителите на двете обучаващи фирми – г-жа Цанева от Разград и г-н Конов от София, поздравиха своите нови възпитаници и им дадоха ценни насоки, препоръки и наставления.

След получаване на удостоверенията си курсистите трябва да подадат необходимите документи в отдел „Човешки ресурси” в Община Попово и от 1-ви май 2012 г. да бъдат назначени на работа за срок от една година на минималната работна заплата.

Гергана Цонева

placeholder