1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„Зелени патрули” и в Община Попово

PDFПечатЕ-поща

Акцията е резултат на съвместна инициатива на Скаутски клуб „Антола” и Община Попово, с подкрепата на родителите на скаутите и пенсионерските клубове в града.

След всичко обновено и създадено по мащабните инфраструктурни проекти в Попово, идва моментът и на неговото опазване и съхраняване, именно това провокира реализирането на тази инициатива. Неин ръководител е г-н Дарин Сагев - председател на скаутски клуб „Антола” – Попово.

„Зелените патрули” действат под мотото „Да опазим създаденото”,  а целта е намаляване на вандалските прояви и замърсяването с битови отпадъци, както и развитието на лична отговорност в гражданите.

Поповските скаути, с униформи и отличителни ленти „Зелени патрули” патрулират с велосипеди по предварителен график на часове и места. При констатиране на вандалска и проява те сигнализират на телефоните на звено „Общинска охрана” в Общината, а ако забележат, че някой изхвърля отпадък извън кошчетата, спират и учтиво помолват този, който го прави да отиде до кошчето за отпадъци.

Инициативата е отворена за всички граждани, които искат да се включат в нея!

Йорданка Георгиева PR

+ 359 608 40252; +359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder