1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Младите хора и Община Попово – обединени в структурен диалог

PDFПечатЕ-поща

По идея на Общината и с финансовата подкрепа на програма „Младежта в действие”, в периода 17-21 октомври в Попово се проведоха различни дейности на тема: „Младите в местното управление”, в които участваха младежи от поповските гимназии и техни връстници от град Неготино – Македония.

Основната цел бе да бъде изграден модел за партньорство между младите хора и местната власт, целящ да приобщи младежите към проблемите на общността, като ги включи в процеса на вземане на решения, както и да се изгради успешно партньорство между тях и  местната власт.

Младежите участваха в работни сесии  на теми „Младите хора и местната власт” и „Младите граждани на Европа”.

В присъствието на кмета на Община Попово – д-р Людмил Веселинов, те имаха възможност да споделят проблемите и преградите, които стоят пред тях, а заедно с него дискутираха различни начини за разрешаването им.  Той приветства техните инициативи и креативността им.

Младежите се запознаха със структурата на общинската  администрация, а Георги Георгиев - председател на Общински съвет – Попово им представи структурата, съставът и функциите на Общинския съвет. Той бе модератор на игра-симулация, в която за няколко часа младите хора имаха възможността да влязат в ролята на общински съветници,  да дискутират и да вземат решения за реализиране на техни идеи относно младежките дейности в  община Попово.

Проведените дискусии и срещи с ключови фигури, работата в групи и различните интерактивни занимания  спомогнаха да се доловят социалните нагласи на младите, да се провокира социалната им активност, както и да се повиши тяхната гражданската ангажираност.

Община Попово се надява да постави началото на една полезна традиция, чиято цел е  да се  засили диалога между младите хора и отговорните институции за тях за развитието на младежката политика в общината.

За контакти:

Йорданка Георгиева – PR

+ 359 608 40252; +359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder