1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Детска градина „Пролет” в Попово навърши 50 години

PDFПечатЕ-поща

На 28 ноември ЦДГ „Пролет” отпразнува своя 50-годишен рожден ден. С празничен концерт възпитаниците на детската градина отбелязаха годишнината. Залата на Дома на културата в Попово се оказа тясна  да побере всички родители, бивши учители и възпитаници на градината, учители,  директори на детски градини в града и граждани, които бяха уважили с присъствието си това цветно и красиво събитие.

Концертната програма бе изпълнена с детски песни, танци и стихчета, изпълнени от децата. Малките артисти от 4-те групи, усърдно и с помощта на своите учителки се бяха подготвили старателно за празника на своята любима градина.

ЦДГ „Пролет” отваря врати в далечната 1962 г. В момента в детската градина се възпитават 86 деца, а във филиалите в селата Кардам и Глогинка – още 35. От 1991 г. насам, вече 21 години, директор на детската градина е г-жа Гинка Христова, която отправи своите пожелания към всички присъстващи бивши и настоящи възпитаници и преподаватели.

Сред гостите, уважили празника, бе г-жа Дарина Димитрова – директор Дирекция „Образование и култура” при Община Попово. Тя поднесе поздравителен адрес от името на Кмета на Община Попово, в който д-р Людмил Веселинов се обръща към колектива с думите: „Бъдете здрави, търпеливи и винаги заредени с воля и стремеж да образовате и възпитавате добри и щастливи деца!...”

Детска градина „Пролет” отбеляза своя половин век с много усмивки и щастие, и както подобава – с голяма торта за всички свои възпитаници.

За контакти:

Йорданка Георгиева – PR

+ 359 608 40252

+359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder