1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Филм, създаден по съвместен проект на общините Исперих, Разград и Попово с престижна номинация

PDFПечатЕ-поща

Един от рекламните филми на туристическата дестинация „Исперих, Разград, Попово: Път на древни култури и традиции” бе номиниран за излъчване и участие в XI-то издание на Международния фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа”. Съвместната продукция на трите общини-продуценти, създадена през 2014 г. от „Ламбаджиев Стандарт” ООД,  се състезава с общо 90 подобни продукции на 23 държави, като синтезира историческите и археологическите дадености на общините Исперих, Разград и Попово.

Номинираните за фестивала продукции ще бъдат допуснати до състезателната програма и ще се излъчат на прожекциите във фестивалните дни пред журито, гостите и участниците, както и пред широката публика. Тази година културното събитие ще се проведе от 1 до 4 април 2015 г. в изложбените зали „Рафаил Михайлов” с центъра на гр. Велико Търново.

По време на фестивала, жури в състав от филмови професионалисти, академични преподаватели, представители на туристическия бизнес ще избере най-добрите филми във всяка състезателна категория, които ще получат и награди. Кино-продукцията на Исперих, Разград и Попово ще се бори за награда в категорията „История и Култура”, както и за голямата награда на фестивала за най-добър туристически филм на 2015 г.

Голямата награда за най-добра туристическа продукция ще се присъди на една от наградените продукции от всички категории. Ще бъде връчена и специална награда на журито за даден компонент (сценарий, режисура, оперaторско майсторство, монтаж или саунддизайн). Друга специална награда за иновативен туристически продукт ще бъде връчена на обществена организация с нестопанска цел (община, браншова туристическа организация, сдружение и др.).

„На източния бряг на Европа” е фестивал за рекламни видеопродукции, представящи туристически дестинации от цял свят. Темите на представените продукции обхващат всички видове туризъм: събитиен, спортен, селски, религиозен, рекреационен и балнео туризъм, културно-исторически, риболовен и ловен, екстремен, планински и морски, екотуризъм и др.

Мисията на фестивала на туристическия филм „На Източния Бряг на Европа”  е да промотира професионалната филмова туристическа продукция, да стимулира продуцирането на такава продукция и да популяризира водещите тенденции в полето на модерната аудио-визуална култура, в унисон с критериите и нуждите на бизнеса.

Международният фестивал е ежегодно събитие, провеждано в рамките на изложението „Културен туризъм“ в гр. Велико Търново и организирано от телевизионните канали за туристическа информация и реклама на България BG Info Channels, с генералното спонсорство на Община Велико Търново и с подкрепата на Министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, Национален филмов център, БХРА, АБТТА.

placeholder