1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Национален кинофестивал „Златното око” в Попово през 2018 г.

PDFПечатЕ-поща

Община Попово започна подготовката по организирането на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие, в памет на големия български оператор Димо Коларов.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 20 октомври 2018 г. в град Попово – родния град на Димо Коларов. Организатор е Община Попово и съорганизатори: Съюзът на българските филмови дейци, Министерство на културата – ИА „Национален филмов център“, UVT и Национален фонд „Култура“.

Целта на деветото издание е за първи път в програмата да се привлекат международни участници. Основната мисия на фестивала е да превърне Попово в притегателен център за срещи на кинодейци от различни държави. Ще бъдат представени продукции от съвременното национално и международно киноизкуство, с публичен показ от последните две години.

Статутът за провеждането на фестивала е утвърден от организаторите и съорганизаторите и може да се намери на официалните страници на: Община Попово, Съюза на българските филмови дейци и сайта на кинофестивала и вече се приемат заявки за участие. Програма ще включва следните категории: игрални – пълнометражни и късометражни филми, документални и студентски продукции.

Организационен екип:
Председател  - д-р Людмил Веселинов – кмет на Община Попово
и членове:
  • Петя Габровска – координатор „Филмова програма“;
  • Йорданка Георгиева – координатор „Медии и информационно обслужване“, тел. за контакт: 0878 675 805;
  • Росица Георгиева – координатор „Логистика“, тел. за контакт: 0878 675 814;
  • Христо Белчев – координатор „Международни участия и събития“, тел. за контакт: 0878 675 823.

ТУК можете да се запознаете със статутът на кинофестивала за операторско майсторство „Златното око”

ФОРМУЛЯР - заявка за участие

placeholder