1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започват майските дни на културата в Попово

ПечатЕ-поща

За поредна година, макар и в криза, община Попово е организатор на букет от културни мероприятия, предхождащи и подгряващи празника на Попово и Поповския русалски панаир. Те ще се проведат в дните между 5-ти май и 10-ти юни тази година.

Като начало за малките и по-големите любители на качествените и интересни книги и енциклопедии, издателство „Фют” ще разгърне своята подвижна книжарница във фоайето на Читалището.  Кметът на община Попово, д-р Л. Веселинов, ще проведе традиционната си среща с абитуриентите от „Випуск 2011”, напускащи завинаги ученическите стаи на местните средни училища.

Актьорът Николай Урумов ще ни представи своя известен моноспектакъл „Лалугерът”, а общинският музей ще се включи в „Нощта на музеите и галериите” и ще ни покаже новата си изложба „Дарение и дарители”. Любителите на старите градски и шлагерни песни ще се зарадват на техните изпълнения на живо по време на седмия музикален фестивал „Спомени в песни”, който ще се проведе в залата на Дом на културата, а русенският художник и приятел на Попово Хрисанд Хрисандов ще ни представи самостоятелна изложба на свои картини в галерия „Кирил Майски”.

На 24-ти май в Летния театър, при добро време, ще можем да се насладим на празничния концерт, посветен на българската просвета, култура и славянска писменост. Отлаганият вече няколко години поради ремонт на залите за зрители Национален фестивал за операторско майсторство „Златното око” ще зарадва киноманите в края на месец май с прожекции на най-качествените нови български филми.

През месец юни ще станем свидетели на посрещането на четата на Таньо войвода и възстановката на едно от сраженията на четниците с турската и башибозука потеря, както и на прегледа на ученическата маршовата и строева песен. Любителите на красотата ще се насладят на новата „Мис Попово 2011” в съревнованието й с нейните красиви конкурентки. Студиото за класически и съвременни танци ще ни изнесе юбилейния си концерт, а на 10-ти юни в Летния театър ще можем да участваме в празника на „Бялото градче” – Попово, заедно с многото гости и изпълнители.

Очакваният от всички Поповски русалски панаир ще започне на 13-ти юни и ще развеселява жителите и гостите на града и общината със своите атракции до 19-ти юни. В празничните дни ще има образователни еко-кампании, турне на шоколадовите наслади на „Милка” и много други малки и големи местни прояви.

Пожелаваме на всички весело прекарване на празниците в Попово!

Тук можете да се запознаете с пълния календар на мероприятията, организирани от Общината, по дни, часове и места.


От Пресцентъра на Община Попово

placeholder