1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Декларация на общинските съветници от Коалиция „ЗАЕДНО”, БСП, ДПС и НДСВ

ПечатЕ-поща

Много са сферите в социално-политическия живот, даващи възможност за словесни упражнения на ангажираните с една или друга политическа партия. Съществуват обаче и области, стоящи високо над тясно партийните и конюнктурни интереси и политиканстването в тях е проява не просто на лош вкус, а по-скоро е доказателство за незачитане интересите на българските граждани.

На първо място тук стоят въпросите на здравеопазването с цялото многообразие и широкоспектърност на тази тема. Една съществена част от тази проблематика е свързана със състоянието на общинските болнични заведения и в частност състоянието на „МБАЛ - Попово”. Водени именно от съзнанието за огромната социална значимост ние посветихме на този въпрос извънредно заседание на Общинския съвет в Попово. На това заседание дадохме възможност на Управителя на болницата да представи проблемите, пред които е изправена ръководената от него институция и да потърсим заедно пътища за излизане от това ненормално състояние. Тук изрично трябва да се направи уговорка, че това не е първото заседание, чийто основен въпрос е състоянието на общинската болница. Един, дори и бегъл преглед на протоколите показва, че това е най-често обсъжданата тема през последната една година и в никакъв случай не е чакано ръководството на която и да е партия да ни подсети. Дори напротив! Проблемът на който сега търсим решение не само ние, но и всички собственици на общински болници в България е следствие именно от неадекватна политика на управляващата ни днес партия ГЕРБ.  Ние многократно подкрепяни и от Управителя на болницата сме алармирали, че безхаберието и волунтаризма в областта на общинското здравеопазване, наложени като стил на работа от правителството през последните две години, ще прерасне в открит здравен геноцид спрямо живеещите в малките населени места.

Многократни бяха опитите на Кмета на Общината д-р Веселинов за диалог с бързо сменящите се, назначавани по кръстовищата здравни министри и високопоставени здравни чиновници. За съжаление резултатът от тези срещи винаги е бил един и същ – много общи думи, много тиради за „значимостта на проблема”, много заявки за добри намерения, много обвинения по адрес на „тия преди нас” и нито един реално решен въпрос !

За голямо съжаление малкото останали общински съветници от партия ГЕРБ в Попово също се поддадоха на общоговоренето и нищоправенето на своите политически кукловоди. До скоро те просто се опитваха да пречат за реализацията на инфраструктурните проекти в общината. След извънредното заседание на Общинския съвет и последвалата го медийна атака на пресцентъра им те вече открито застанаха срещу интересите дори и на хората, които с гласовете си им дадоха право да се титулуват като изразители на обществения интерес. Защото няма друго обяснение информацията, която разпространяват след въпросното заседание и която няма нищо общо с обективната истина. Всъщност в тази информация верни са само данните за огромния дълг, който общинската болница генерира в следствие на „Гражданското Европейското Развитие на България”- Вярна е и констатацията, че при тази неадекватна национална политика общината е единствения спасителен пояс за съществуването на болничното заведение.

Уважаеми политиканстващи, в момента от името на ПП „ГЕРБ”, здравето няма партия и това не е просто дежурно клише. Докато вие просто упражнявате речниковия си резерв, някой трябва да работи. И нищо, че наближават избори – преодолейте комплексите си и се включете в общите усилия за спасяване на „МБАЛ – Попово”.

Хората ще го оценят !

И ще ви оставят да си отидете от политическата сцена с мир !

placeholder