1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Приключва проект „Подобряване на водоснабдителната и канализационната мрежа в град Попово”

PDFПечатЕ-поща

Вече приключват строително–монтажните работи по проект „Подобряване на водоснабдителната и канализационната мрежа в град Попово. Той се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” и бе на стойност малко над 11 млн. лв.

Работата по него започна още през декември 2008 г. и се извършва от австрийската фирма „Алпине бау”.Основната цел на проекта бе изграждане на 16,5 км нови и подменени амортизирани водопроводи и 6,5 км изградени нови и подменени канализационни колектори от ВиК мрежата на град Попово.

Строително–монтажните дейности по подмяна на водопровода и канализацията в града вече приключват, като заключителен етап от тях е асфалтирането на разкопаните участъци и цели улици. Към момента се полага нов асфалт на двете платна на бул. „България” и Локалното платно на булеварда от площад „Александър Стамболийски” до улица „Отец Паисий”.

От Дирекция „Териториално и селищно устройство” ни информираха, че предстои подписването на Акт 15, а после и Акт 16, след което реализираните по проекта водопроводи, канализации и асфалтово покритие да се пуснат окончателно в експлоатация.

Очаква се в началото на месец юни всички дейности по проекта да са напълно приключили!

Гергана Цонева

placeholder