1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Попово посреща чудотворна икона от Русия

PDFПечатЕ-поща

На 10 август 2012 г. (петък) в 10,00 часа в църковния православен храм “Св. Успение Богородично”, град Попово, с литийно шествие ще бъде посрещната чудотворната икона на Света Богородица “Умиление” от с. Локот, Брянска област, Република Русия.

Собственикът на чудотворната Виктор Ремезов разказва как през 1994 г. влезли със съпругата си в магазин и купили стар календар с изображение на любимата им икона, копие на иконата, пред която се е молел свети Серафим Сараовски, след което я окачили в дома си.

Една нощ, в началото на ноември 1999г. съпрузите усетили благоухание. Решили да поставят иконата в рамка и обръщайки я, видели, че от другата страна се е появил лика на Майката Божия – Дева Мария. Извикали свещеник, той я благословил и иконата замироточила. Тя мироточи и до днес, с изключение на периодите на Великия пост, а с миро се покриват и хляба и водата, поставени пред нея.

С изучаването на чудесата, свързани с иконата “Умиление” се занимава специална експертна комисия по чудесните явления в Руската православна църква, под ръководството на професор П. В. Флоренски. За изминалите тринадесет години са отбелязани множество случаи на изцеления и благодатна помощ в житейските нужди на хората, които отиват за поклонение.

Чудотворната икона ще остане в Попово до обяд на 12 август 2012 г.

PS: Иконата ще дойде с голямо закъснение! Очаква се между 13 и 14 часа!

За контакти:

Йорданка Георгиева PR

+ 359 608 40252; + 359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder