1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Още едно признание за работата на Община Попово

PDFПечатЕ-поща

Община Попово не само приключи строително-монтажните работи по проект „Подобряване на ВиК мрежата на гр. Попово”, с който бе частично подменена водопроводната и канализационна мрежа на града с обща дължина 36 км, но и получи ясно признание за успеха си. На 15.10.2012 г. на годишната среща на Сдружението на общините в град Пловдив Общината ни получи  заслужено признание за този проект лично от министъра на околната среда и водите г-жа Нона Караджова. Управлението на проекта бе удостоено като една отлична практика по програма „Околна среда”. Наградата, благодарствена грамота и плакет, бе връчена като част от националната кампания „Зелена България”.

Припомняме ви, че проектът бе изпълнен предсрочно - с месеци по-рано от предвиденото и за няколко милиона лева по-евтино. На заключителната пресконференция през месец юли бяха съобщени сумите, които са били необходими за смяната на 36 км водопроводни и канализационни съоръжения.

 


От предвидените близо 11 млн. и 177 хил. лв. в офертата на австрийската фирма изпълнител „Алпине Бау” сумата бе значително по-ниска – 7 млн. 720 хил. лв., като така се стигна и до намалено самоучастие на Общината, което бе 20 %. Фирмата приключи изпълнението на проекта няколко месеца по-рано и на 5 юни т.г и бе връчен Акт 16 на обектите.

По-рано координаторът на проекта, г-н Тодор Ненов сподели: “Възникваха технологични затруднения, когато изкопите се изпълняваха в терени със стари насипи, когато дълбочината им превишаваше 560 см, когато се натъквахме на стари и неотразени в проектите подземни комуникации. Всичко това бе преодоляно благодарение на бързите реакции и високия професионализъм на всички участници в реализацията на проекта – проектанти, организатори и изпълнители.” Той допълни, че подменените водопроводи са на повече от 28 улици, както в това число са и части от индустриалната зона на града.

От Пресцентъра на Община Попово

placeholder