1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Първи декември – Световен ден за борба срещу СПИН

PDFПечатЕ-поща

Във връзка с утрешния 1-ви декември – световния ден за борба със СПИН  ученици от клуб „Здраве” към Професионалната гимназия по селско стопанство в Попово  организираха инициатива за превенция и контрол на ХИВ/СПИН под мотото „Обичай с презерватив”.

Те посетиха сградата на  Община Попово и поставиха червената лента – символа на съпричастност към болните от коварната болест на служителите в общинската администрация. Заедно със  зам.-кмета г-жа Емел Расимова и г-жа Дарина Димитрова – директор дирекция „Образование и култура”  младите хора  обсъдиха все по-нарастващата нужда от  внимание върху проблема и начините за преодоляване на предразсъдъците като превенция на коварната болест.

Инициативата продължи с раздаване на презервативи, флаери и други информационни материали  на възлови места в централната част на града, като по този начин учениците изразиха своята солидарност и съпричастност към поразените от СПИН  и  призоваха за изграждане на отговорно отношение към собственото здраве на всеки един от нас и здравето на любимите ни хора.

За контакти:

Йорданка Георгиева – PR

+ 359 608 40252

+359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder