1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Седмица на "Европа-България" и в Попово

PDFПечатЕ-поща

От 3 до 7 декември 2012 г. в НЧ "Св.св. Кирил и Методий-1882", гр. Попово ще се проведат различни културни и информационни събития посветени на 5-годишното членство на България в ЕС. През тези дни в читалището са заложени дейности– интерактивни игри с ученици от основните училища в града с цел опознаване на историята, географията и културата на страните членки в Европейския съюз, презентации и дискусии на тема „Европа и жените” и "Какви са моите права като гражданин на ЕС".

Седмицата под надслов "Европа-България" бе открита на 3 декември от Росица Христова – секретар на читалището, с изложбата "Детство за всички".

В изложбата участват трима учители от ОУ "Свети Климент Охридски", гр. Попово със своите творби: Павел Иванов - ебру (рисуване върху вода), Донка Петкова – рисувана коприна и Мария Георгиева – декупаж, а също така и техните ученици от клуб "Приложно изкуство" към училището с картички, изработени от тях. В нея има и рисунки и графики на деца със специални образователни потребности. Директорът на училището – Кармелина Колева уточни, че с това мероприятие се слага и началото на Климентовата седмица, посветена на патрона на училището и на неговия празник – 8-ми декември.

Всички деца, участвали в изложбата, получиха скромен подарък за положеното старание.

От името на Читалището Росица Христова изказа искрени благодарности за финансовата помощ на Областна администрация-Търговище, с която бяха осигурени наградите за участниците.

Гергана Цонева

placeholder