1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

И Община Попово се присъединява към шестото издание на глобалната инициатива "Часът на Земята"

PDFПечатЕ-поща

Община Попово се присъединява към шестото издание на глобалната инициатива "Часът на Земята", която  ще се състои на 23-ти март. "Часът на Земята" е една от най-мащабните акции на организацията „WWF – Световен фонд за дивата природа”. Основната цел на инициативата е свързана с опазването на околната среда на планетата. „Часът на Земята” цели да привлече общественото внимание върху проблемите, свързани с промените в климата и употребата на повече ресурси, отколкото човечеството разполага.

За един час хора от цял свят изключват осветлението в домовете си и се притъмняват известни публични сгради, като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите на промените в климата и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване. Традиционно подкрепа за Часът на Земята заявяват институции, посолства, международни и национални бизнес и медийни партньори.

В 20.30 часа на 23-ти март ще бъде изключено фасадното осветление на сградата на общинска администрация. Изключване на уличното осветление не се предвижда от гледна точка на безопасността на гражданите.

Община Попово призовава всички институции, фирми и граждани да се присъединят към инициативата, като изгасят осветлението в сградите, офисите и домовете си от 20.30 до 21.30 часа и да си помислят колко е важно природното наследство и как неговото опазване зависи от всички нас!

Йорданка Георгиева – PR

+ 359 608 40252

+359 878 675 805

Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder