1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започват празненствата за тържественото отбелязване на празника на Попово – 10-ти юни

PDFПечатЕ-поща

Община Попово спечели финансиране за проект от програма „Европа за гражданите” на Европейската комисия. Програмата подкрепя дейности, свързани с поощряване на взаимодействието между граждани и организации от европейските страни, с които се допринася за развитието на междукултурния диалог и представяне на европейското многообразие и единство.

Проектът на Община Попово е с наименование” Различни региони – обща европейска идентичност и сътрудничество” се изпълнява в партньорство с общините Минервино ди Лече – Италия, Живец – Полша и Неготино – Македония.

Бюджетът на проекта е 23 000 евро, като средствата са предназначени за транспорт и пребиваване на чуждестранните делегации.

Община Попово посреща 120 чуждестранни гости. Основен акцент на дейностите ще бъде сключване на договор за побратимяване между Община Попово и Община Минервино ди Лече /Италия/.

На 8 юни в градската градина на Попово ще се състои българо-италианска вечер под надслов „Заедно в Европа”.

На 9 юни на градския площад ще бъде проведен Фестивал на побратимените и приятелски градове на Попово, с участието на фолклорни състави от Полша, Италия, Македония, Украйна и Турция.

На 10 юни, когато Попово празнува 130 години от обявяването си за град ще се състои тържествена сесия на Общински Съвет- Попово, където кметовете на Попово и Минервино ди Лече ще подпишат договорът за побратимяване.

------------------------------
За контакти:
Йорданка Георгиева – PR
+ 359 608 40252
+359 878 675 805
Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.
placeholder