1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В селата Долна Кабда и Звезда се проведе допитване до местното население за назначението на нови кметски наместници

PDFПечатЕ-поща

На 12-ти и 13-ти ноември, в поповските села Долна Кабда и Звезда се проведе допитване до местното население за назначението на нови кметски наместници.

Под формата на общоселски събрания, които бяха организирани и водени от Кмета на Община Попово – д-р Людмил Веселинов,   на местните жители бе дадена възможност сами да направят предложения кой да заеме поста.

Село Долна Кабда остана без кметски наместник, след като заемащия тази длъжност  Мустафа Мемишев почина след тежко боледуване.  Местните жители се обединиха изцяло около кандидатурата на Леман Кадирова -  доскорошен секретар в кметството, млада жена, отдала се изцяло на обществена дейност и помощ на местното население.

В село Звезда до допитването се сдигна, след като Алейдин Алиев напусна по свое желание. Тук отново местното население се обедини около една кандидатура – тази на Костадин Костадинов.

Д-р Веселинов благодари на жителите на двете села, че показват единомислие и съгласие по този важен за тях въпрос и поясни, че предстоят процедурите по официалното назначване на новите  кметските наместници.

Най-важния критерий, който трябваше да бъде спазен е хората сами да направят избора и всеки един ден от работата на наместниците трябва да бъде ден за доказване на гласуваното доверие.

placeholder