1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Силен интерес и към туристическите дадености на Исперих, Разград и Попово

ПечатЕ-поща

За пръв път в своята история от 13.02.2014 до 15.02.2014 г., Община Попово участва на международната туристическа борса „Ваканция и СПА”. Борсата предхожда началото на всеки туристически сезон и по традиция се провежда в столицата на България.

Участието на Община Попово на 31-то й международно издание стана възможно, благодарение на реализиращия се в момента тристранен партньорски проект „Исперих - Разград - Попово: път на древни култури и традиции“.

Огромната експозиционна площ в залите на Интер Експо Център - София тази година бе заета от щандовете и атракциите на над 250 изложители от България и чужбина, 48 от които участваха за пръв път. Сред тях имаше туроператори и пътнически агенции, над 30 сдружени или самостоятелни общини, хотели и курорти, медии, туристически асоциации, сдружения и други. Международните щандове бяха представени от участници от 22 страни, сред които Гърция, Турция, Сърбия, Румъния, Италия, Тунис, Дубай, Испания, Китай и Алтайският регион – Западен Сибир в Русия. Събитието се проведе под патронажа на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ), а в съпътстващата програма на изложението бяха включени много дискусии, презентации, изложби и новини от местната и световната туристическа индустрия.

Щандът на Исперих, Разград и Попово бе посетен и от областния управител на Област Разград, г-н Стоян Ненчев, който прояви сериозен интерес към рекламираното. Изключително стилните, качествени и атрактивни рекламни материали на трите сдружени по проекта общини, успяха да привлекат вниманието и интереса на голяма част от посетителите по време на тридневното изложение.

В общият за трите общини туристически продукт, община Попово рекламира своите най-впечатляващи фестивални и важни събития, природни и културно-исторически дадености, както и възможностите за реализиране на самостоятелен или организиран туризъм и на нейната територия.


(Текст и фотографии: Владимир Стойков)

 

placeholder