1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Община Попово се рекламира на най-голямата туристическа борса на Балканите

PDFПечатЕ-поща

Международната туристическа борса „ТТR“ – Букурещ в Румъния се провежда два пъти годишно извън туристическия сезон. Тя е предназначена както за масовите любители на пътешествията, така и за професионалистите от бранша. Обикновено се посещава от над 30000 посетители, 25% от които са професионалисти. Ски, СПА и културен туризъм бяха основните акценти в представянето на България от 13 до 16 ноември т.г. в залите на Ромекспо в Букурещ. На откриването на изложението присъства и новият български министър на туризма Николина Ангелкова.

Участието в TTR бе четвъртото мащабно туристическо изложение, на което хиляди посетители се запознаха с потенциала за различни видове туризъм и на общините Исперих, Разград и Попово. Сдружените в общ проект „Исперих-Разград-Попово: Път на древни култури и традиции“ общини се представиха на самостоятелен деск, разположен на щанда на Министерството на икономиката и енергетиката. Със своите прояви трите общини от Североизточна България се стремят да постигнат годишно увеличение на туристите, посещаващи техните забележителности с 15%, като предлагат разработени архитектурно-исторически, етнографски и събитийно-фестивални маршрути в общи туристически дестинации. Основните акценти на проекта на граничещите общини са Свещарската гробница до Исперих, археологическия резерват „Абритус“ в Разград и реновираната римска крепост „Ковачевско кале“ край Попово. Етнографските комплекси, възрожденските църкви, вятърната мелница, фестивалите на киселото мляко, кинооператорското майсторство, фестивалът на царевицата са само част от дестинациите и събитията включени в техните маршрути.

„България в четири сезона: Открий и сподели! “ бе мотото на кампанията, чрез която Министерство на  икономиката и енергетиката на България и новосъздаденото Министерство на туризма запозна потенциалните туристи от Румъния с разнообразните форми на културен, еко и селски туризъм, с гурме и винени дестинации, с възможностите за летни почивки и зимен туризъм, както и за балнеотерапия, спа и уелнес в България.


placeholder