1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

ПОКАНА за обществен форум

PDFПечатЕ-поща

Процесът по разработване на Общия устройствен план на община Попово е към своя край. В продължение на близо две години екипът за управление на проекта и експертите от Обединение „Визия 21” положиха координирани усилия за подготовката на пълноценен и реалистичен общински документ, който да допринесе за развитието на територията на общината и осигури реализацията на предстоящи инвестиционни намерения, без да се уврежда качеството на околната среда.

На всеки етап от процеса експертите сверяваха своите заключения и виждания с мнението на гражданите и заинтересованите страни, които бяха включени в поредица от срещи и обсъждания и допринесоха за оптимизиране на целевия и проблемен анализ на ситуацията, стратегическата рамка и предложенията за структуриране и функционална организация на територията на общината.

Преди окончателното приключване и разглеждане на Общия устройствен план от Общинския съвет, общината организира Обществен форум за обсъждане на Предварителния проект на Общия устройствен план на община Попово, екологичната оценка и становищата на съгласувателните институции и кани всички, които имат отношение към общинското развитие, да споделят своите мнения и препоръки.

Форумът ще се проведе на 22.02.2016 г. от 14.30 часа в залата на Дома на културата - гр.Попово.

Гражданите и заинтересованите страни са поканени да се включат в дискусиите за бъдещото развитие на общината, което ще бъде стимулирано с национално и европейско финансиране и чрез публично – частно партньорство.

На интернет страницата на общината (в секцията Други обяви, съобщения и заповеди) към съобщение от 20.01.2016 са приложени Общия устройствен план и екологичната му оценка, с които можете да се запознаете подробно с дневния ред и с материалите за обсъждането.

ТУК можете да се запознаете с ДНЕВЕН РЕД за провеждане на форума.

За въпроси и допълнителна информация можете да се обръщате към арх. Иван Мисирджиев, Ръководител на проекта

телефон:0608/40254, имейл: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

placeholder