1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

„ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО”

PDFПечатЕ-поща

И тази година Община Попово ще се включва в инициатива на „Да изчистим България заедно”.

Общината ще осигури чували и ръкавици за всеки желаещ  да се включи в почистването.

Призоваваме гражданите, малки и големи да се включат в най-масовото почистване у нас, което ще се осъществи на 4 юни.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеите на кампанията.

На 12 май 2012 г. под егидата на bTV цяла България се обедини, за да изчистим България за един ден, да направим страната си по-чиста и красива!

Оттогава насам кампанията „Да изчистим България” е най-големият доброволчески и обществен  проект, предприеман досега у нас. Инициативата е част от глобалното гражданско движение Let’s Do It World, което започва през 2008 г. в Естония.

В подкрепа на световната инициатива всяка година bTV Media Group успява да обедини водещи компании, граждански организации и институции от цялата страна да приемат кампанията като своя лична кауза. Създаде се национална партньорска мрежа за организация на кампанията. В нея всяка година се включват над 2500 бизнес организации от всички сектори на икономиката, всички 28 областни администрации и 265 общини, президентската институция, МОСВ и други министерства.

Чувалите и ръкавиците могат да бъдат получени в административна сграда на Община Попово в стая №301 „Екология”  на  1, 2 и 3 май от 8.00 ч. – 17.00 ч.

placeholder