1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поповският кооперативен пазар е в процес на модернизация

ПечатЕ-поща

Любителите на пресни плодове и зеленчуци в Попово вече са забелязали, че щандовете, от които пазаруват в общинския кооперативния пазар са изместени и поставени на гъсто в източната му част. Това не е плод на някаква приумица на концесионера на Пазара – Найден М. Данев, а е началото на благоустройствените мероприятия, залегнали в договора за концесията.

В срок от две години, който вече тече, концесионерът ще трябва да подмени изцяло тротоарната настилка на пазарната площ и да изгради модерна покривна конструкция, която ще обхване обширното, освободено в момента от щандове място. Площта, където сега се намират търговските маси ще остане открита, а търговците и зеленчукопроизводителите ще предлагат вече своите стоки на поповчани от много по-модерни щандове.

В североизточната част на пазара, там където се намират щандовете за вестници и цветя, Найден Данев ще изгради съвременна двуетажна търговска сграда. Извън този срок до 2015 г., при техническа възможност зад пазара до река „Поповска”, концесионерът ще трябва да направи и паркинг за пазаруващите.

Всичко това ще се реализира съгласно договор, сключен между Община Попово и фирмата концесионер „ДК Маркет” ЕООД, която е също от град Попово. Отдаването на концесия на гореспоменатия общински имот бе разрешено и гласувано от Общинският съвет в началото на миналата година. Концесията е за период от 35 години, считан от датата на сключването на договора.


От Пресцентъра на Община Попово

placeholder