1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов пристига днес в Литва

PDFПечатЕ-поща

Кметът на Община Попово д-р Людмил Веселинов пристига днес (17.07.2013 г.) в Литва по повод  изнесеното 15-о заседание на Комисията по природни ресурси към Комитета на регионите в ЕС, както и участие в  семинар на тема „Предизвикателствата за местните и регионалните власти при прилагането на политиката за развитие на селските райони в контекста на новата многогодишна финансова рамка“, които ще се проведат на 18 и 19 юли 2013 г. в  гр. Каунас, Литва, по покана на г-н Андрюс Купчинскас,  кмет на Каунас  и член на Комитета на регионите от квотата на Европейската народна партия.

Програмата на посещението включва проучвателно посещение до Института по земеделие на Литва, където ще бъде обсъдено практическото въздействие на политиките на ЕС за развитие на селските райони върху трансформирането на икономиките.

Д-р Веселинов ще участва в заседанието на политическата група Партията на европейските социалисти в Комитета, а в дневния ред на Комисията се очаква да се обсъдят и приемат становища относно устойчивостта на селските райони и  рамката за морско пространствено планиране и интегрирано крайбрежно управление.

placeholder